Generic filters
Exact matches only

Fakta

Moon Girl and Devil Dinosaur: BFF #1: Repeat After Me Moon Girl and Devil Dinosaur: BFF #1: Repeat After Me
Av: Författare: Brandon Montclare & Amy Reeder
Tecknare: Natacha Bustos
Färgläggare: Tamra Bonvillain
Omfång: 24 sidor
Format: Inbunden, hårda pärmar
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: Spotlight (Abdo)
Utgivningsår: 2017
Språk: Engelska
Utgivningsland: USA
Klassifikation: Hjältar
ISBN: 9781532140082
Moon Girl and Devil Dinosaur: BFF #2: Old Dogs and New Tricks Moon Girl and Devil Dinosaur: BFF #2: Old Dogs and New Tricks
Av: Författare: Brandon Montclare & Amy Reeder
Tecknare: Natacha Bustos
Färgläggare: Tamra Bonvillain
Omfång: 24 sidor
Format: Inbunden, hårda pärmar
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: Spotlight (Abdo)
Utgivningsår: 2017
Språk: Engelska
Utgivningsland: USA
Klassifikation: Hjältar
ISBN: 9781532140099

Moon Girl and Devil Dinosaur: BFF #1–2

Böcker Bild & Bubblas recensent läser en amerikansk barnserie från Marvel Comics och blir stormförtjust.

Abdo är ett förlag som binder in till exempel serier för amerikanska bibliotek, och några av dem letar sig med ojämna mellanrum även över Atlanten, ända hit till Sverige. Här har vi tittat närmare på de två första volymerna av Moon Girl and Devil Dinosaur från Marvel Comics, enligt Abdo själva en barnserie för klass 2 till 8. Men det är inte bara barn som har utbyte av det här, det kan jag försäkra er om.

I centrum för handlingen står det unga geniet Lunella Lafayette, eller ”Moon Girl” som hon också kallas av mobbarna i skolan. Hon känner sig inte hemma någonstans, något som delvis beror på att hon misstänker att hon håller på att utveckla superkrafter. (Vilket ju kan tolkas som en subtil analog till puberteten och allt som händer där.) En dag hittar hon en märklig teknisk mackapär som öppnar en portal till forntiden. Genom portalen kommer en hop fientliga grottmänniskor och en jättelik röd dinosaurie – Devil Dinosaur! – och tillsammans bildar Moon Girl och dinosaurien ett osannolikt superteam.

Devil Dinosaur är ännu en skapelse från Jack Kirbys hjärna, och för den som gillar obskyra seriefigurer är det trevligt att se dinon få en ny chans. Det här är roligt, charmigt, färgglatt och lagom spännande. För mina barn är språket en barriär, annars skulle de utgöra den perfekta målgruppen för den här serien. Det är synd och skam att ingen översatt och utgett Moon Girl and Devil Dinosaur på svenska ännu. Marvel har jobbat mycket med inkludering på senare år och fått ta en hel del skit för det från medelålders serienördar i USA, så det vore ju roligt om de kunde få ett bredare erkännande för det.