Generic filters
Exact matches only

Fakta

Jormungandr #1 Jormungandr #1
Av: Per Gradin
Omfång: 24 sidor
Format: Digitalt
Språk: Engelska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Science fiction
Kontakt: Instagram: @rip_danger

Jormungandr #1

Fanzin

Härligt med lite redig sci-fi bland fanzinen här! I nummer ett av Jormungandr är det rymdexpeditioner och rymdskepp som gäller. Per Gradin skildrar en värld där, såvitt jag förstår, tron på de fornnordiska gudarna levde kvar och där mänskligheten har lämnat jorden för att söka sig ett nytt hem i världsrymden.

I sina bilder Gradin skildrar främmande världar och psykologiska tillstånd, och briljerar med en flödig penselföring. Färgerna är fantastiska, intensiva på ett sätt som bara kan uppnås med digitala bilder i RGB-läge. Seriesidorna är så fascinerande att det är lätt att läsa det här fanzinet mer som en konstbok än som en serieberättelse.

All text utgörs av dialogfragment och filosofiska funderingar som mystifierar mer än de förklarar. Att det hela är skrivet på en ibland haltande engelska bidrar till känslan av att läsa i uppförsbacke. Kanske blir sakerna klarare i kommande nummer av Jormungandr, och tills dess kan vi ju gotta oss åt Per Gradins psykedeliska bilder!

© Per Gradin

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 224 (3/2020). Texten återges med skribentens tillåtelse.