Generic filters
Exact matches only

Fakta

Carmilla Carmilla
Av: Matilda Broberg
Omfång: 28 sidor
Format: A5
Språk: Engelska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Skräck
Kontakt: Instagram: @a.messy.purple.creature

Carmilla

Fanzin

Carmilla är en skräckserie gjord i svartvit spretig mangastil. Seriens huvudperson, Carmilla, bär kläder och paraply i viktoriansk stil men berättelsen verkar utspela sig i nutid med bilar, bensinstationer och mobiltelefoner.

Karaktärernas anatomi är aningen off och seriens layout aningen stel. Men det är enkelt och lätt att läsa och hänga med. Den hade dock tjänat på att använda fler vinklar i bilderna, till exempel över- och underifrån, för att förhöja stämningen och dra med läsaren ytterligare.

Carmillas läskiga ansikte när hon slutligen visar sitt rätta jag för sitt offer är bra. Och hennes bokläsande partner som väntar på att hon ska fixa deras middag får en att undra och vilja veta mer om dem, deras relation och deras vardag.

© Matilda Broberg

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 225 (4/2020). Texten återges med skribentens tillåtelse.