Generic filters
Exact matches only

Fakta

Wahid: Weapon of Mass Destruction Wahid: Weapon of Mass Destruction
Av: Hisham Kaine, Fredrik Mattsson m.fl.
Omfång: 164 sidor
Format: Digitalt
Språk: Engelska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Hjältar
Kontakt: Instagram: @wahid_wmd

Wahid: Weapon of Mass Destruction

Fanzin

Wahid är en irakisk supersoldat som vaknar upp och finner att ett nytt ondskans brödraskap härjar i landet: Islamiska staten eller D.A.E.S.H. Med stora krafter följer stort ansvar, så det mänskliga massförstörelsevapnet Wahid bestämmer sig för att agera hjälte, skydda de oskyldiga och sparka jihadiströv på en mängd olika våldsamma sätt. Och i bakgrunden anas ett par olika konspirationer där allas favoritskurk USA som vanligt är med och lägger sig i.

Det här är ytterligare ett exempel på det halvnya fenomenet med superambitiösa mainstreamserier (eller vad som ”borde” vara mainstream: fantasy, superhjältar, äventyr), som kommer ut i fanzinform. De här serierna hamnar tyvärr ofta mellan stolarna, och har vare sig mainstreamens slickade artisteri eller undergroundseriernas spralliga ström av egenartade uttryck.

Den här otäcka tendensen gäller också för Wahid, som är kompetent utförd och skapad med stor hängivenhet, men ändå inte når ända fram. Konceptet med en irakisk superhjälte är förvisso kul i teorin, men som läsupplevelse lämnar det här fanzinet mig snarare imponerad än engagerad.

© Hisham Kaine, Fredrik Mattsson

Ursprungligen publicerad i Bild & Bubbla nr 225 (4/2020). Texten återges med skribentens tillåtelse.