Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Coronaviruset av Jamil Mani.
  • Nyheter
För första gången på åratal vänder serieupplagorna uppåt, något som tros ha samband med coronavirusets framfart och stugsittandet.

Det surras om att upplagorna för tidskrifter och serietidningar är på väg uppåt igen, vilket är ett tydligt trendbrott för en publiceringsform som många gånger dömts ut som dödsdömd. Fantomens redaktör Mikael Sol rapporterar också att tidningen för första gånger på flera år inte tappat några prenumeranter. Orsaken till trendbrottet, kan enligt Bild & Bubblas redaktör Fredrik Strömberg, spåras tillbaka till coronans effekter och den sociala distanseringen:

”När vi nu inte bara sitter hemma mer utan dessutom befinner oss i en på många sätt deprimerande verklighet, behöver vi eskapism och underhållning – något som serieformen är ypperligt lämpad för. När vi hunnit igenom alla de TV-serier som Netflix algoritm försöker pracka på oss kan det kännas skönt för både ögonen och själen att slippa skärmen och faktiskt läsa på papper, att taktilt vända sidor och känna doften av trycksvärta. Låt oss hoppas att en del av denna trend i alla fall består efter det att coronan inte längre styr våra liv i lika hög grad.”

Läs mer om coronans effekter på seriebranschen i Bild & Bubbla nummer 226, som utkommer under första kvartalet 2021.