Generic filters
Exact matches only

Fakta

Uti vår hage julalbum 2020 Uti vår hage julalbum 2020
Av: Krister Peterson
Omfång: 52 sidor
Format: 210 x 275 mm, mjuka pärmar, limmad rygg
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: Bokförlaget Semic & Egmont Publishing
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Roligt
ISBN: 978-91-552-6867-1

Uti vår hage julalbum 2020

Böcker Vår recensent förvånas något av svärtan i Uti vår hage.

Uti vår hage är för mig en serie i samma tradition som 91:an och Åsa-Nisse. Dock känns Uti vår hage betydligt mer samtida och fräsch, trots att den vid det här laget har snart 40 år på nacken. I centrum står slackern Faló, som ständigt försätter sig själv i svåra knipor på grund av sin stora käft. Även om humorn till stora delar bygger på de original som åtminstone förr befolkade Sveriges landsbygd, måste jag säga att jag blev lite förvånad över hur drastisk humorn ändå är ibland. Som när Faló får jobb som veterinärassistent och rasande slår ihjäl en hund med yxa när matten vägrar inse att hunden kommit till vägs ände. Det är rätt svart. Men på det hela taget utgör detta album ändå en behaglig nöjesläsning.