Generic filters
Exact matches only

Fakta

The Outpost Vol. 1 The Outpost Vol. 1
Av: Dmitry Glukhovsky, Diana Stepanova och Eli Yatskevich
Omfång: 62 sidor
Format: Serietidningsformat, styva pärmar
Färg/svartvitt: Svartvitt
Utgivare: ‎ CreateSpace
Utgivningsår: 2016
Språk: Engelska
Utgivningsland: USA
Klassifikation: Science fiction
ISBN: 978-1530167616

The Outpost Vol. 1

Böcker Serie-spinoff till ryska scifi-eposet Metro 2033, fast inte särskilt spännande enligt vår recensent. »Det är svårt att se vad som händer och själva handlingen känns också svår att greppa.«

Ryske författaren Dmitrij Gluchovskij (i svensk transliterering) är mest känd för sin sfi-fi-roman Metro 2033, om överlevare i Moskvas tunnelbana efter Tredje världskriget. Metro 2033 är en av de mest sålda science fiction-böckerna någonsin i Sverige. Naturligtvis har det blivit ett par uppföljare också i form av böcker, dataspel och serietidningar.

Första serieversionen kom 2013 och var en specialare producerad av Dark Horse som delades ut gratis till alla som förbokade spelet på spelsajten Steam. Första volymen av The Outpost kom 2016 på ett independentbolag och flyttar över handlingen till ett postapokalyptiskt USA. Det blir lite som en blandning mellan Vilda Västern och Mad Max, fast inte särskilt spännande.

Teckningarna är svartvita med alldeles för mycket gråtoner – det är svårt att se vad som händer och själva handlingen känns också svår att greppa. Kanske var detta ett försök att kratta manegen inför fler delar, men det verkar inte ha blivit några.