Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
© Marvel Studios/Disney+
  • Nyheter
Marvels TV-serie WandaVision vann i helgen två Emmy Awards. WandaVision handlar om superhjältinnan Scarlet Witch och kan ses på Disney+.

WandaVision vann alltså i två kategorier – ”Outstanding Production Design For A Narrative Program (Half-Hour)” och ”Outstanding Fantasy/Sci-Fi Costumes” – men var nominerad i totalt 23 stycken. WandaVision är en TV-serie skapad direkt för streamingtjänsten Disney+ och utspelas efter långfilmen Avengers: Endgame. Tittarna för följa superhjältarna (Elizabeth Olsen) och Vision (Paul Bettany) när de försöker leva ett vanligt svenssonliv i ett villaområde i New Jersey. Ganska snart förstår både tittarna och huvudpersonerna att allt inte står rätt till, något som inte minst återspeglas i att episoder i deras liv utspelas i form av sitcoms från olika årtionden.

Handlingen lånar från historier som Avengers West Coast: Vision Quest (1989), crossovern House of M (2005) och Tom Kings hyllade Vision (2015–16).