Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
Idag är det 15 år sedan Serieteket i Stockholm slog upp sina dörrar, och detta firas så klart med pompa och ståt i dagarna två.

Det var den 18 november 1996 som Serieteket öppnade på Kocksgatan 11 på Södermalm, då under ledning av den numera legendariska bibliotekarien Kristiina Kolehmainen, som ledde verksamheten fram till sin bortgång 2012 då stafettpinnen lämnades över till Ola Hellsten. Serieteket har blivit en naturlig träffpunkt för serieintresserade och har genom åren fungerat som något av en plantskola för lokala serieskapare, serievetare och aktörer. Utöver bokutlåning anordnar man också olika serierelaterade evenemang, inte minst Stockholms Internationella Seriefestival (SIS).

Den 18 november bjuder man på tårta, tipspromenad, utställning, livestreaming av Urhundenutdelningen med mera. På fredagen blir det fler programpunkter, bland annat boksläpp för antologin Serienördens coronabok och scensamtal med Jonas Darnell.