Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar
Bild & Bubbla drar igång en egen julkalender där vi lyfter fram artiklar ur det förgångna! Först ut är världens största djungelhjälte (och nej, vi snackar inte om Fantomen).

Lubbers: Tarzan frestas av Drottning Wala i Zimba (La i Opar i romanförlagan).

Bakom lucka nummer 1 hittar vi artikeln ”Tarzan – variationer på ett tema” av Janne Lundström ur Thud nr 16 (1972). En genomgång av böckerna, filmerna och serieversionerna (med bildexempel av de mest kända tecknarna) fram till början av 1970-talet.

Janne Lundström var en av Seriefrämjandets grundare och flitig skribent i dess tidning Thud, som senare kom att byta namn till Bild & Bubbla. Han har även varit en flitig serieförfattare och har jobbat med serier som Fantomen, Johan Vilde, Gerilla-serien, Mystiska 2:an (med Rolf Gohs) och Kilroy.

Länk: