Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Promotionbild för CBWU. © Comic Book Workers United
  • Nyheter
Det nybildade facket Comic Book Workers United anmäler Image Comics till amerikanska myndigheter för att ha motarbetat facket.

Förra året bildade personalen på amerikanska förlaget Image Comics ett fackförbund för seriearbetare kallat Comic Book Workers United, och som representeras av paraplyorganisationen Communications Workers of America. Till en början verkade Image Comics positivt inställda till facket, men relationen verkar nu ha surnat. I januari 2022 anmälde facket Image till National Labor Relations Board, en amerikansk myndighet som beivrar arbetslagstiftningen. Facket menar att Image har förföljt fackanslutna medarbetare, avsiktligt spridit desinformation och på annat sätt försvårat för facket.

Extern länk: