Generic filters
Exact matches only

Fakta

Jordens Hjältar: Megaztrålen Jordens Hjältar: Megaztrålen
Av: Manus & bild: Peter Bergting
Färgläggningsassistans: Tilde Bergting
Formgivning: Lena Thunell
Omfång: 32 sidor
Format: 201 x 267 mm, hårda pärmar
Färg/svartvitt: Färg
Utgivare: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2020
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Hjältar
ISBN: 9789178037858

Jordens Hjältar: Megaztrålen

Böcker Peter Bergtings nya marknadsförs som bilderbok, men är helt klar en lättläst seriebok för barn om superhjältebarn.

En del serietecknare har en omisskännlig stil. Peter Bergting är en av dem. Även om många menar att man ser tydlig inspiration från Mike Mignola tycker jag att man även ser drag av manga och målerisk fantasy. En egen amalgam. Därför blev jag extremt förvånad när jag såg Jordens Hjältar, en ny barnboksserie av Bergting tecknad i en betydligt mer kommersiell och ”cartoony” stil där mangainfluenserna lyser igenom. Han har tydligen många strängar på sin lyra, den där Bergting.

Av någon anledning marknadsförs den här boken som en bilderbok, men det är helt klart en lättläst seriebok.

Själva historien är myspysig, småspännande och lätt att hänga med i. Ett gäng superhjältebarn och deras hund skyddar Jorden från olika hot, den här gången från en robotbläckfisk som försöker förstöra en sandslottstävling. Barn kommer säkert att dra paralleller till Disneys Superhjältarna, Pyjamashjältarna eller Handbok för superhjältar, medan föräldrar som jag mest myser över blinkningen till Rymdens Hjältar.