Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Comixologys butik för digitala serier.
  • Nyheter
ComiXology köptes av Amazon redan 2013, men har ändå åtnjutit viss självständighet. Från och med den 18 februari går alla köp genom Amazon och all trafik till den gamla webbplatsen omdirigeras nu till Amazon.com.

ComiXology grundades 2007 som ett seriecommunity, men gjordes 2009 om till en digital seriebutik. Seriebranschen hade länge saknat ett ”paraply” att samlas under, som musikvärlden gjort under Spotify, Tidal och Apple Music. Alla de stora förlagen anslöt sig.

2013 köptes ComiXology av Amazon, som redan tidigare var världens största bokhandlare och vars e-boksförsäljning boostades av den egna läsplattan Kindle. ComiXology har ändå åtnjutit viss självständighet, men från och med den 18 februari går alla köp genom Amazon och all trafik till den gamla webbplatsen omdirigeras nu till Amazon.com. ComiXology verkar finnas kvar som varumärke, men mer som en sorts butik inne i Amazon.

Befintliga Amazon Prime- och Kindle-kunder tycks kunna få vissa förmåner i form av gratisläsning och ”låneböcker”, men det är ännu oklart vad som gäller för den europeiska marknaden.

Uppdatering 2022-02-18 kl- 9:36:

Enligt BleedingCool.com är den nya ComiXology-appen nästan identisk med Kindle-appen. Användare har även rapporterat att stora delar av de titlar som de betalat för nu är borta, oklart varför, men troligen mest ett tekniskt missöde. Det väcker dock frågor kring vad man egentligen betalar för hos tjänster som tillhandahåller streaming eller filer som omfattas av digitalt rättighetsskydd, då man egentligen bara betalar för rätten att konsumera en produkt ”tills vidare”.