Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Coronaviruset av Jamil Mani.
  • Nyheter
DC Comics är det senaste av de amerikanska förlagen som "downsizar" efter pandemin och anammar distansarbete på bred front. I de nya lokalerna finns inte ens plats för alla anställda. Men seriefacket är inte odelat positivt inställt.

Amerikanska förlaget DC Comics flyttade 2013 från sitt historiska kontor i New York till nya lokaler intill Warner Bros. filmstudior i Burbank (Los Angeles). Men enligt skvallersidan Bleeding Cool har ägaren AT & T nu sagt upp lokalerna och flyttat förlaget till en mycket mindre byggnad där det endast finns platser för 30 % av redaktionsmedlemmarna. Tanken är att ingen längre ska ha en fast arbetsplats, utan att alla i första hand ska jobba hemifrån och hugga första bästa skrivbord när de väl kommer in till kontoret. Ungefär som de coworking spaces som poppar upp överallt, även här i Sverige. Anledningen till detta är så klart covid-pandemin, som gjort att många kontor stått tomma och kostat pengar.

Samma sak har även drabbat andra förlag. Paraplyorganisationen Image Comics skalade ner redan 2020 och har nu i princip bara sitt arkiv på den nya adressen. IDW har stängt sitt kontor helt.

Hemarbetet har varit en av käpphästarna för seriefacket Comic Book Workers United, som vill att arbetsgivaren ser till att den som jobbar hemifrån kompenseras för utrustning, möbler och annat som behövs för ett hemmakontor.