Generic filters
Exact matches only

Fakta

Vi skulle segla runt jorden Vi skulle segla runt jorden
Av: Författare: Anna Sundström Lindmark
Tecknare: Elisabeth Widmark
Omfång: 125 sidor
Format: 248 x 173 mm, limmad rygg
Färg/svartvitt: Svartvitt
Utgivare: Natur & Kultur
Utgivningsår: 2018
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
Klassifikation: Berättelser
ISBN: 9789127156494

Vi skulle segla runt jorden

Böcker Personligt och angeläget om de anhörigas sorgearbete efter ett självmord. Mästerligt illustrerat av Elisabeth Widmark.

Den här serieboken har några år på nacken vid det här laget, men den hade åtminstone gått mig helt förbi. Tyvärr, får man säga, för det här är en fantastiskt fin bok på många sätt. Den behandlar ett angeläget ämne – självmord – ur en anhörigs perspektiv, är känsligt skriven av Anna Sundström Lindmark och mästerligt illustrerad av Elisabeth Widmark. Varje serieruta och sida är ett smärre konstverk i vad som ser ut som blyerts.

Berättelsen bygger på Annas egna erfarenheter och handlar om flickan Agnes vars pappa brottas med psykiska problem. Det hela kulminerar med att han tar sitt liv. Kvar blir Agnes med sorgearbetet och frågorna. Varför? De skulle ju segla runt jorden tillsammans.

Det här är en viktig bok som, ämnet till trots, ändå känns lättläst. Rekommenderas helhjärtat, inte minst för de vackra bilderna, långt ifrån alla stereotypa seriemanér. Vad jag kan se har Widmark illustrerat en del barn- och ungdomsböcker, men hennes serier har bara publicerats i Serieantologi 2014, som utgavs av Natt förlag i samband med kulturhuvudstadsåret i Umeå. Jag skulle gärna se fler serier av denna duo.