Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar
Story House Egmont har ett digert utgivningsschema med gammalt och nytt från Disney, en stor samlingsutgåva av Claes Reimerthis Fantomen: Mörkrets hjärta, en jubileumsbok med Mulle, mangainspirerade serier, Statarna 3 och klassikern Johan & Pellevin.

[Uppdaterad 2022-07-01 med omslag för Johan och Pellevin 14–17, Statarna 3, Fantomen – Mörkrets hjärta, Mulle Jubileumsutgåva 1972–2022]

Egmont (tidigare Gutenberghus) är en danskbaserad internationell mediekoncern. Genom sitt svenska dotterbolag Story House Egmont är den en av de största aktörerna på svensk seriemarknad.

Mulle och Lisen (Lena Furberg)

Som vanligt när den klurige, egensinnige och finurlige Mulle är i farten kan vi njuta av en riktigt rolig, härlig, varm, charmig, tokig och humoristisk berättelse med glimten i ögat.

Utkommer i augusti.

Mulle Jubileumsutgåva 1972–2022 (Lena Furberg)

Lena Furberg – hästseriernas okrönta drottning!

Mulle skapades redan 1972 av en av Sveriges mest lästa och älskade serieskapare, och är sedan dess en favorit hos generationer av hästälskare, barn som vuxna. Vi hyllar 50-åringen med en tjock jubileumsbok där vi tar läsarna med på resan från allra första början, då 15-åriga Lena satt på golvet i sitt tonårsrum och försökte rita sitt livs första seriesida, ända fram till idag. Förutom ett långt och personligt förord bjuder Lena på stora mängder tidigare opublicerade skisser, brev och bilder – och massor av serier såklart.

Utkommer i augusti.

Spookyzone 3 (Disney)

Knattarna är tillbaka med fler övernaturliga äventyr! Häng med Knatte, Fnatte och Tjatte på en lärorik och spännande resa där vi får träffa reptilmoster, mumier och andra spöklika varelser!

Utkommer i augusti.

Hälges kokbok (antologi)

Preliminärt omslag

Vad kommer efter en lyckad jakt? En lyckad middag såklart! Edwin, Ellen och Uffe bjuder på en massa goda maträtter från älg till vildsvin. Hälge, som lyckats undvika att bli en flankstek ännu en gång, bjuder också till bords med goda vegetariska rätter värda skogens konung!

Utkommer i augusti.

Uti vår hage samlingsbok 5 (Krister Petersson)

Lika mycket kärlek som svenska läsare känner för Uti vår hage, lika mycket kärlek flödar över seriens sidor. Denna temabok med utvalda episoder från Uti vår hages arkiv, bjuder på mer än platoniska förhållanden, mer än försynt flörtande, mer än … tra-la-la… Återknyt bekantskapen med Faló och Mjölhagens galna invånare i en het, åtråvärd samling berättelser om kärlek, lust och förhållanden.

Utkommer i augusti.

Knasen julalbum: Givakt i backen! (Mort Walker)

Träsklägrets lataste rekryt kämpar dag och natt för att undvika sina arbetsuppgifter! Följ med Knasen, Schassen och de andra lumparna i ett extra roligt julalbum fyllt med de bästa söndagssidorna från Mort Walkers klassiska serie! En garanterad skrattfest!

Utkommer i augusti.

Johan och Pellevin 14: Korpens brödraskap (Peyo, Yvan Delporte, Thierry Culliford & Alain Maury)

Kungens kusin Wladyslaw XXVII ber om förstärkning för att bekämpa inkräktarna de fruktade Korpbröderna. Johan skickas ut att samla trupper bland rikets riddare. Under tiden sätter Pellevin skräck i hela slottet med sin trombon. När hans konstnärliga talang inte uppskattas söker han upp sin gode vän baron Joel Gyllentofs. Ändå är trombonspelet det minsta Joel har att frukta. Bakom allas rygg smider en förrädare planer på att erövra hela riket och avsätta kungen. Men han har inte räknat med smurferna. Tillsammans med Johan, Pellevin och Joel ger de sig ut för att avvärja hotet.

Utkommer i augusti.

Johan och Pellevin 15: Gyckel & förräderi (Peyo, Yvan Delporte, Thierry Culliford & Alain Maury)

Unge Maximin av Stupenborg har svurit att aldrig mer slåss. Men bakom varje hörn lurar ett skurkgäng som utmanar honom gång på gång. Johan och Pellevin slår följe med Maximin på vägen till Stupenborg. Med på resan finns ett resande teatersällskap med tre påhittiga gycklare. De förser Pellevin med lutor som han sliter ut med förbluffande hastighet. Lyckas Maximin ta sig hela vägen hem utan att hamna i slagsmål? Han är så illa tvungen, för hela hans framtid står på spel. På slottet i Stupenborg lurar nya faror, någon försöker förgifta Maximins far …

Utkommer i augusti.

Johan och Pellevin 16: Trollkarlarnas natt (Peyo, Yvan Delporte, Thierry Culliford & Alain Maury)

Vad är det som pågår? När Johan och Pellevin rider genom skogen dyker det upp häxor, trollkarlar och magiska väsen till höger och vänster. Samtidigt strömmar det in skaror av arga bybor som vill utplåna all trolldom i trakten. De leds av den mystiske Ubiquitas, som snart visar sig ha en egen lömsk plan. Johan och Pellevin slår följe med Amandine och hennes mamma Myriam för att hjälpa dem undan förföljelsen. Men Myriam bär på en magisk ring som Ubiquitas till varje pris vill komma åt. Men vem är han egentligen, och hur många är han?

Utkommer i augusti.

Johan och Pellevin 17: Öknens ros (Peyo, Yvan Delporte, Thierry Culliford & Alain Maury)

En dag anländer kungens ungdomsvän Gottfrid till slottet för att be om hjälp. Emir Hazam VI och hans dotter Aicha har blivit bortförda och kidnapparna kräver en saftig lösensumma för att släppa dem. Kungen erbjuder sig att betala och skickar Johan och Pellevin för att överlämna guldet. Men under resan råkar de ut för det ena missödet efter det andra. Är Gottfrid verkligen den gode vän han utger sig för att vara? Eller finns det oväntade skuggor från det förflutna som hotar att äventyra räddningsuppdraget?

Utkommer i augusti.

Fantomen: Mörkrets hjärta (Claes Reimerthi & Joan Boix)

Ett uråldrigt mysterium jagar den 21:e Fantomen runt om hela världen och bak i tiden! En tusen år gammal konspiration, hemliga sällskap och odödliga mördare hotar att förinta jorden med hjälp av onaturliga krafter, och det är upp till Fantomen att bege sig mot mörkrets hjärta för att stoppa dem. Mörkrets hjärta är den längsta följetongen i Fantomens historia, och nu är hela eposet tillgängligt i en stor, lyxig samling.

Utkommer i augusti.

Statarna del 3: Lås in barnen! Moderniteten kommer! (Kalle Lind & Jimmy Wallin)

Får man skämta om allt? Kalle Lind och Jimmy Wallin levererar en tredje följetong av Statarna, serien som utspelar sig i ett Sverige där statare levde som livegna på svenska ägor. Statarna är en blandning av humor, spänning och nutidshistoria, ett äventyr vid klasskampens frontlinje inspirerat av allt från Hasse & Tage till verkliga händelser.

Utkommer i augusti.

Norrsken 6: Portalträdet del 2 (Malin Falch)

Sonjas vänner är i fara!

Sonjas makalösa resa i Jotundalen är snart till ända och ondskefulla planer hotar. Espen och hans vänners kamp mot vikingarna fortsätter – en kamp där båda sidor är dömda att förlora. Hur ska Sonja ensam kunna hjälpa sina vänner i denna fejd, innan det går riktigt illa för dem?

Malin Falchs prisbelönta succéserie Norrsken ges ut i åtta länder.

Utkommer i augusti.

Snökattprinsen (Dina Norlund)

I ett magiskt rike långt, långt borta härskar snökatterna. Många stolta konungar har suttit på dess tron – dock utan någon krona. Legenden säger att demoniska rävar stal den magiska kungakronan och kastade en förbannelse över snökatterna. Sju är den yngsta snökattprinsen i en stor syskonskara och när deras far, konungen dör, börjar de äldre bröderna bråka om vem som ska överta tronen. Sju samlar mod och beger sig ut i det stora riket för att leta efter den magiska kungakronan. För bara den snökattprins som bär kronan har rätt att bestiga tronen och få makten över riket.

Utkommer i augusti.

Ragnarök 2: Fimbulvinter (Odin Helgheim)

I stridens kyla!

Vikingapojken Ubbe förlorar sin mamma när den fruktade Fenrisulven attackerar deras by. Fyra år senare dyker guden Loke upp i form av en korp. Loke övertalar Ubbe och schamanen Tyra att följa med honom för att fånga ulven – med förhoppning om en storslagen belöning från gudarna. På resan möter de tre stora faror och svåra hinder och den svåraste är en märklig och stridslysten viking – jarl Blåtand. Efter ett utbyte av oförskämdheter med denne jarl, utmanas Ubbe till duell – en kylig duell på liv och död.

Utkommer i augusti.

Drakens öga 1:  Förrådd (Cha Sandmæl)

Hur börjar man om när man har förlorat allt? Förrådd, misslyckad och övergiven! Med en drake som sin enda räddning.

Alven Kha uppmärksammas för sin häpnadsväckande magi i den underjordiska världen, där månen dyrkas och familjebanden är starka. Kha lever ett bekymmerslöst liv, men spirande, opålitliga krafter runt omkring honom vill ta hans magi och göra den till sin egen.

En natt blir Kha fråntagen allt, allt han vet och allt han har, och måste lämna den underjordiska världen för ett nytt liv i världen ovanför. Hjälplös i en annan verklighet flyr han från gömsle till gömsle, innan hjälp dyker upp från ett oväntat håll. Men vad ska man göra med en övergiven, misslyckad och förrådd alv?

Utkommer i augusti.

W.I.T.C.H: De tolv portarna del 2 (Disney)

De fem vakterskorna kämpar vidare för att stänga de tolv portarna till Meridian. Världen är i fara och när profetian om att de kommer att bli förrådda av någon som står dem nära slår in, måste W.I.T.C.H.-gänget stå mer enat än någonsin. Är deras kraft och vänskap stark nog att stå emot alla hot och undvika att gruppen splittras?

Utkommer i augusti.

Kingdom Hearts 1 (Shiro Amano)

Preliminärt omslag

Efter att en storm svept fjortonåriga Sora till en mystisk värld träffar han magikern Kalle Anka och riddaren Långben. Tillsammans ger de sig ut på ett äventyr i hopp om att hitta den försvunna kungen Musse Pigg! Kingdom Hearts är en actionfylld adaption av den prisbelönta tv-spelsserien med samma namn. Nu för första gången på svenska!

Utkommer i augusti.

Kingdom Hearts 2 (Shiro Amano)

Efter att en storm svept fjortonåriga Sora till en mystisk värld träffar han magikern Kalle Anka och riddaren Långben. Tillsammans ger de sig ut på ett äventyr i hopp om att hitta den försvunna kungen Musse Pigg! Kingdom Hearts är en actionfylld adaption av den prisbelönta tv-spelsserien med samma namn. Nu för första gången på svenska!

Utkommer i augusti.

Disney Frozen 2: mangan (Arina Tenemura)

Varför föddes Elsa med magiska krafter? Svaret kan hota hela hennes kungadöme. Tillsammans med Anna, Kristoff, Olaf och Sven ger hon sig ut på en farlig och spännande resa för att upptäcka sitt förflutna och rädda framtiden. Är Elsas krafter nog för att hjälpa dem i deras resa in i en helt ny värld?

Utkommer i augusti.

91:an – Den inbundna årgången 1976 del 5 (antologi av diverse serieskapare)

91:an har varit Hela Sveriges Skämttidning sedan det första numret kom ut 1956. Den här bokserien, 91:an – Den inbundna årgången, repriserar alla tidningarna i faksimil, komplett från starten och i kronologisk ordning.

Utkommer i september.

Fantomen – Den inbundna årgången 1971 del 3 (antologi av diverse serieskapare)

Fantomen är en av de äldsta serietidningarna i vårt land – det första numret utkom redan 1950. Idag är de gamla numren eftertraktade samlarobjekt och mycket svåra att få tag på. Sedan år 2002 finns faximil utgåvor samlade i inbundna böcker med skyddsomslag – Fantomens Inbundna Årgångar. Varje bok inleds med rikt illustrerade artiklar.

Utkommer i september.

Don Rosa-biblioteket del 9: Tre caballeros kommer tillbaka (Don Rosa)

Don Rosa är idag världens mest berömda Kalle Anka-tecknare, älskad av stora som små. Don Rosa-biblioteket samlar nu alla hans Kalle Anka-serier i tio lyxiga böcker att läsa, vårda och förföras av, om och om igen. Don har själv gått över all färgläggning av serierna för denna utgåva och varit ytterst delaktig när materialet sammanställts.

Utkommer i september.

Kalle Anka – legendariska äventyr del 5: På jakt efter Ra-ma-put-ras huvud (Daniel Branca m.fl.)

I bokserien Kalle Anka – legendariska äventyr samlar vi några av de allra bästa och mest minnesvärda Kalle Anka-serierna från det sena 1970-talet till det tidiga 2000-talet. Serierna är skrivna av de bästa manusförfattarna och tecknade av den skicklige stjärntecknaren Daniel Branca. Äventyren fungerar både för nyblivna läsare som får chansen att upptäcka några av de bästa Kalle-serierna som Egmont har producerat, så väl som för fansen, som drömt om en sådan här samling i åratal.

Utkommer i september.

Asterix 21: Caesars gåva (René Goscinny, Albert Uderzo)

Asterix är en av serievärldens och barnseriernas största klassiker. De tappra gallernas äventyr har underhållit miljontals läsare och denna nyutgåva av ett klassiskt album lär inte göra någon besviken.

Utkommer i september.

91:ans historiska äventyr (Claes Reimerthi & Gert Lozell

91:an-legenderna Claes Reimerthi och Gert Lozell tecknade sammanlagt tre episka och historiska berättelser med figurer från serierna om 91:an. Äventyren utspelar sig under 30-åriga kriget, Skånska kriget samt år 1792 i samband med mordplanerna på Gustav III. Nu samlar vi alla tre berättelserna i en lyxig samlingsbok värdig dessa mästerverk.

Utkommer i september.

Hälge presentbok 27 (Lars Mortimer)

Dråpliga äventyr med Hälge, jägarna i byn Avliden och djuren i skogen. Hälge driver med både hundar och jägare och undviker med en hårsmån att bli en söndagsstek. I presentboken bjuds det på klassiker av Mortimer och nya Hälge-serier av den nya generationens svenska serieskapare!

Utkommer i oktober.

Hälge album 31: Varning för vargavinter (Lars Mortimer)

Hälges eskapader i skogarna kring byn Avliden tar lyckligtvis aldrig slut. Årets album är som alltid sprängfyllt med morbid humor och vi tror att varje jägare, om än kanske motvilligt, kommer att hitta någon situation som känns bekant. Lars Mortimer lyckades i Hälge skapa en serie som handlar om både vänskap och livets dystra stunder, men låter aldrig oss slippa undan utan ett härligt skratt.

Utkommer i oktober.

91:an presentbok 13: Se upp i nacken! (Nils Egerbrandt & Gunnar Persson)

91:an Karlsson, Sverige mest älskade soldat, är tillbaka i en samling klassiska berättelser ur tidningen 91:ans arkiv. En bok att avnjuta med ett leende på läpparna.

Utkommer i oktober.

Lilla Fridolf presentbok: Lilla Fridolf lever på hoppet! (Rune Moberg & Torsten Bjarre)

Lilla Fridolf, Sveriges kanske mest beundrade toffelhjälte, är tillbaka med en samling vardagsberättelser ur tidningens arkiv.

Utkommer i oktober.

Fantomen: Ondskans nemesis (antologi av diverse serieskapare)

En tjockare mjukbandsbok för alla som känner igen ondskans nemesis! Fantomen sätter stopp för skurkar och pirater i klassiskt svartvitt!

Utkommer i oktober.

91:an – Den inbundna årgången 1977 del 1 (antologi av diverse serieskapare)

91:an har varit Hela Sveriges Skämttidning sedan det första numret kom ut 1956. Den här bokserien, 91:an – Den inbundna årgången, repriserar alla tidningarna i faksimil, komplett från starten och i kronologisk ordning.

Utkommer i december.

Fantomen – Den inbundna årgången 1971 del 4 (antologi av diverse serieskapare)

Fantomen är en av de äldsta serietidningarna i vårt land – det första numret utkom redan 1950. Idag är de gamla numren eftertraktade samlarobjekt och mycket svåra att få tag på. Sedan år 2002 finns faximil utgåvor samlade i inbundna böcker med skyddsomslag – Fantomens Inbundna Årgångar. Varje bok inleds med rikt illustrerade artiklar.

Utkommer i december.

Don Rosa-biblioteket del 10: Den gamla borgens nya hemlighet (Don Rosa)

Don Rosa är idag världens mest berömda Kalle Anka-tecknare, älskad av stora som små. Don Rosa-biblioteket samlar nu alla hans Kalle Anka-serier i tio lyxiga böcker att läsa, vårda och förföras av, om och om igen. Don har själv gått över all färgläggning av serierna för denna utgåva och varit ytterst delaktig när materialet sammanställts.

Utkommer i december.

Kalle Anka – legendariska äventyr del 6: Operation Vesuvius (Daniel Branca m.fl.)

I bokserien Kalle Anka – legendariska äventyr samlar vi några av de allra bästa och mest minnesvärda Kalle Anka-serierna från det sena 1970-talet till det tidiga 2000-talet. Serierna är skrivna av de bästa manusförfattarna och tecknade av den skicklige stjärntecknaren Daniel Branca. Äventyren fungerar både för nyblivna läsare som får chansen att upptäcka några av de bästa Kalle-serierna som Egmont har producerat, så väl som för fansen, som drömt om en sådan här samling i åratal.

Utkommer i december.