Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar
Bild & Bubblas egen julkalender fortsätter att återpublicera artiklar ur det förgångna. Fast nu ska det handla om något samtida, nämligen Seriefrämjandets serietidning Portal som utkommit med fyra nummer under det gångna året.

Portals redaktör, tecknad av honom själv. © Kim W. Andersson

2022 startade Seriefrämjandet en ny serietidning för aspirerande serieskapare. Redaktör för Portal är den meriterade serieskaparen Kim W. Andersson (Love Hurts, Alena m.fl.), och i Bild & Bubbla nummer 230 intervjuades han av Fredrik Strömberg:

”Jag vill göra en tidning som man vill vara med i som serieskapare, för då är man en av dem som är på gång. En tidning som man vill köpa som läsare för att få se morgondagens stora serieskapare. Få vara med på resan som är deras utveckling. Det är en jävligt spännande resa, det kan jag skriva under på, med tanke på min egen resa men även för mina serietecknande kamrater som jag har följt under åren, både här i Sverige och utomlands.”

Länk: