Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar
Bild & Bubblas egen julkalender fortsätter att återpublicera artiklar ur det förgångna. Under året har Seriearkeologi behandlat 12 års utgivning av Captain America.

Under året har Christian Schremser tuffat på som vanligt med sina genomläsningar av intressanta superhjälteserier under titeln Seriearkeologi. I år har han bland annat skrivit ett flertal krönikor om Captain America under åren 1972–1984, en utgivning som delvis präglades av amerikansk inrikespolitik.

Captain America nummer 175 innehöll den explosiva upplösningen på Secret Empire-historien. © Marvel Comics

”Som de flesta nog redan vet så börjar Captain Americas moderna historia med att han av en slump hittas infrusen i ett isberg, där han varit sedan Andra världskrigets slut. Ett bärande tema har därefter varit att Steve Rogers (Captain Americas civila identitet) känt sig som en vandrande anakronism som fått kämpa med att anpassa sig till den tid han lever i. Marvel kämpade också med att hitta rätt när det gällde karaktären.”

Första delen länkas här nedanför. Läs gärna mer!

Länk: