Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
© Warner Bros/DC Comics
  • Artiklar
Att det är svensken David F. Sandberg som regisserat filmerna med DC-hjälten Shazam har faktiskt inte uppmärksammats särskilt mycket på hemmaplan. Men nu vill han tillbaka till skräckrötterna.

David F. Sandberg 2019. Foto: Gage Skidmore. This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.

David F. Sandberg inledde sin bana med att göra kortfilmer, dokumentärer och animationer. En kort skräckfilm, Lights Out, blev inträdesbiljetten till Hollywood, och 2016 gjordes en ny version i långfilmsformat. Efter Anna-Belle: Creation 2017 anlitades Sandberg till att regissera den första spelfilmen med Shazam 2019, en klassisk superhjälte från DC Comics som tidigare hette Captain Marvel, men fick byta namn på grund av copyrightskäl. Filmen handlar om pojken Billy Batson, som när han ropar ”Shazam!” förvandlas till en vuxen superhjälte med krafter lånade från olika gudar och mytiska gestalter.

Shazam! blev allmänt väl mottagen på grund av dess lättsamma ton, som skilde sig en hel del från de DC-filmer som föregått den. Ekonomiskt gick den så pass bra att man filmade en uppföljare som fick premiär i år, Shazam! Fury of the Gods.

I en färsk intervju med Hollywood Reporter delar David Sandberg med sig av av som hände ”bakom kulisserna” med hemliga cameos, rättighetsstrul och annat. Sandberg avslutar med att berätta att han nu är färdig med superhjältefilmer för ett tag framöver, och att han nu vill tillbaka till sina skräckrötter.

Häromveckan var Sandberg och skådespelaren Djimon Hounsou gäster på Bianca Ingrossos talkshow för att prata om filmen. I Sverige hade filmen premiär häromveckan, men i USA har den gått sämre än förväntat på bio och kommer troligen ut på streamingtjänsterna inom kort.