Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
  • Nyheter
I samband med Stockholms Internationella Seriefestival (SIS) tilldelades Stefan Petrini årets Kohlemainenpris.

Stefan Petrini fick årets Kohlemainenpris med motiveringen ”för en mångsidig produktion i åtskilliga genrer, för en ständig utveckling mot högre höjder och en uppenbart aldrig sinande kärlek till seriekonsten och fanzinformen”. Priset består av en plakett med Sara Olaussons porträtt av Kristiina Kolehmainen och möjligheten att göra en utställning på Kulturhuset.

Petrini har gått på Serieskolan i Malmö, bor numera i Uppsala och är kanske mest känd för det satiriska fanzinet Bamse – världens starkaste fanzine. Förra året utkom han med Utväxt + I havsbandet och Globster. Han har även medverkat i Allt för konsten 2, C’est Bon Anthology och med fanzinrecensioner i Bild & Bubbla.

Kohlemainenpriset instiftades 2022 till minne av Serietekets grundare Kristiina Kolehmainen och gick då till Jenny Hannula och Adrian Malmgren.