Generic filters
Exact matches only
  • Artiklar
  • Artiklar
I det första inlägget tar vi en titt på några färska svenska crowdfundingkampanjer. Passa på att backa innan det är för sent!

Karl Kämpe Äventyraren: Hammaren från Norden

© Dunderdagar

Initiativtagare: Dunderdagar
Sökt belopp: 50 000 kr
Status: Finansierad
Deadline: 4 juni 2023

Karl Kämpe Äventyraren är en äventyrsserie om en svensk karolin på 1700-talet. Förlaget Dunderdagar har i flera år finansierat utgivningen genom olika Kickstarter-kampanjer för varje serietidning och samlingsbok.

Den här gången rör det sig om en samlingsvolym på 180 sidor med serier från Karl Kämpe Äventyraren nr 6–9 och Karl Kämpe The Adventurer nr 1–2. Det finns även möjlighet att köpa tidigare utgåvor och konsttryck. Klicka här för att gå direkt till kampanjen.

Lillen och andra stora serier av Nicolas Krizan

© Nicolas Krizan

Initiativtagare: Mikael Tegebjer
Sökt belopp: 40 000 kr
Status: Ännu ej finansierad
Deadline: 11 juni 2023

Nicolas Krizan seriedebuterade med sin figur Lillen i Svenska Serier redan 1981. Lillen har sedan dykt upp lite här och där i Krizans verk, senast som biserie i Ernie. Krizan har genom åren jobbat med serier som Mumin och Mallan, och han har dessutom formgivit en mängd seriealbum åt Optimal Press och Epix.

Denna kampanj går ut på att samla allt material med Lillen i en bok om cirka 200 sidor. Det finns också möjlighet att köpa till böckerna om Mallan och samlingsboxen med Åshöjdens BK. Klicka här för att gå direkt till kampanjen.

Crowdfunda PONDUS – ALLA serier i lyxiga samlingsutgåvor!

© Frode Øverli

Initiativtagare: Evil Ink/Jonas Darnell
Sökt belopp: 299 000 kr
Status: Finansierad
Deadline: –

Pondus är norrmannen Frode Øverlis mest kända serie och har blivit enormt populär även här i Sverige med bland annat en egen serietidning.

Evil Ink förlag ger nu ut Pondus – Den kompletta samlingen 2002–2005, en tjock bok på 344 sidor. Målet är att fortsätta med fler böcker tills alla 6000 strippar och 500 helsidor är utgivna på svenska. Kampanjen avslutades för någon dag sedan, men det finns fortfarande möjlighet att förbeställa boken via kampanjsidan. Klicka här för att gå direkt till kampanjen.