Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
© The KLF
  • Nyheter
På SVT Play kan man just nu se en dokumentärfilm om det kontroversiella brittiska bandet The KLF. Bland de medverkande finns serieförfattaren Alan Moore.

Brittiska DJ-duon The KLF bestod av Bill Drummond och Jimmy Cauty och skördade stora framgångar under 1990-talet med sin samplingstunga dansmusik innan de hastigt och lustigt försvann. The KLF var också mycket intresserade av konceptkonst och konstinstallationer, vilket var den sida som intresserade Alan Moore, som själv sysselsatt sig med magiska ritualer och symbolism i många år.

Who Killed the KLF?, eller Vem dödade The KLF? som den heter på svenska, är en dokumentärfilm från 2021 av Chris Atkins. En pikant detalj är att medlemmarna i The KLF motsatt sig hela produktionen och användningen av bandets musik. Många av deras argument liknar dem som Alan Moore själv använt om exploateringen av hans gamla verk. Det är dock inte säkert att Moore känt till detta vid inspelningstillfället.

Extern länk: