Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Jamie Lee Curtis 2018. Foto: Gage Skidmore. Används enligt CC BY-SA 2.0-licensen.
  • Nyheter
Jamie Lee Curtis sällar sig nu till skaran kändisar som gör serier. Med miljöthrillern Mother Nature vill hon få fler att prata om klimatförändringarna.

© Curtis, Goldman, Stevens & Titan Comics

På grund av den amerikanska filmstrejken har filminslagen varit ovanligt få under årets upplaga av San Diego Comic-Con. Något som lär ha fått DC-chefen Jim Lee att hävda att ”serierna har tagit tillbaka Comic-Con”.

Skådespelerskan Jamie Lee Curtis vägrade därför göra reklam för filmer och presenterade istället sin första serieroman Mother Nature, som gjorts i samarbete med filmmanusförfattaren Russell Goldman (Halloween Kills) och serietecknaren Karl Stevens. Mother Nature var från början tänkt att bli film, men blev till en början tecknad serie hos Titan Comics.

Handlingen kretsar kring den unga kvinnan Nova Terrell, vars pappa dör under mystiska omständigheter när han jobbar för oljebolaget Cobalt Corporation. Nova börjar utföra sabotage mot oljebolaget och upptäcker både oväntande och skrämmande saker.

Jamie Lee Curtis hymlar inte med att hon vill skrev serien för att lyfta fram problemet med klimatförändringar:

”Vi fuckar upp världen. Det går att göra något åt det, men det är vi som måste göra jobbet. För det händer här och nu. Det har aldrig varit så varmt i vårt land som den här veckan. Allvarligt talat så finns det inget som är viktigare att prata om än just det här.”

Här nedan hittar du en trailer från Titan Comics:

Källor: The Hollywood Reporter och Biosvepet