Generic filters
Exact matches only

Nio kvinnor träffas på en tebjudning. Samovaren kommer på bordet och allt eftersom samtalet fortskrider börjar kvinnorna avslöja sina innersta hemligheter, sin längtan och sina misstag. De berättar för varandra om hur man kan låtsas vara oskuld, hur man slipper undan arrangerade äktenskap, vilka mirakel en plastikoperation kan åstadkomma och fördelarna med att vara älskarinna.

I Broderier möter vi Marjane Satrapis frispråkiga mormor och hennes stolta mor kvinnor som läsaren känner igen från hennes kritikerrosade serieroman Persepolis. Men här finns också en glamorös och tillika excentrisk faster, några nära vänner och grannar. Alla skapar de tillsammans ett samtal om sin vardag som kvinnor i Iran. I skuggan av det förtryck de lever under, letar sig humor, livs-lust och oppostion fram och genom sina berättelse lyckas de även lära läsaren ett och annat.

Marjane Satrapi har med Broderier än en gång lyckats skildra sitt hemland och sin omgivning på ett alldeles unikt sätt.

Marjane Satrapi har blivit kritikerrosad världen över för sina självbiografiska serieromaner Persepolis 1-4. I dem berättar hon om Iran och om sin uppväxt under den islamistiska revolu-tionen. 2005 tilldelades hon både seriepriset Urhunden och Peter Pan- priset.

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.