Generic filters
Exact matches only

Marianne är något mycket kraftfullt
på spåret. Ett nytt ämne. I sitt privata laboratorium på Rue de la Clipps jobbar hon dag och natt tillsammans med sina assistenter. Fiskarna som blir matade med ämnet tål allt: sträng kyla, överdrivna doser av socker och opium. Teamet bestämmer sig för att testa ämnet på sig själva. Resultatet är makalöst. Muskler expanderar. Konditionen ökar explosionsartat. De döper ämnet till Fågel Bix. Men deras sponsorer på Radiumstyrelsen blir nervösa när de får läsa rapporten. De ser riskerna och farorna i ett ämne som påverkar kroppen så drastiskt och sätter stopp för projektet. Trots att Marianne blir besviken visar det sig snart att hennes rykte nått ut i världen. Hon blir omgående headhuntad och får fria tyglar. Snart står hon på toppen.
OS. VM. Nya stadsdelar uppkallas efter henne.
 Men idrottsstjärnorna som hon testar ämnet på börjar dock drabbas av otrevliga biverkningar. Hon skickas på en ofrivillig rekreation vid Svarta havet och förbjuds jobba. Men Marianne tänker inte sluta. Aldrig. Hennes ämne är för vackert och stort för att släppa.

Om Lisa Rydberg
Lisa Rydberg är illustratör, konstnär och seriepedagog. Hon har medverkat i mängder av utställningar och är känd för sin karakteristiska illustrationsstil. Rydberg är utbildad på Konstfack, HDK och serieskolan i Malmö.
Fågel Bix är Lisa Rydbergs första grafiska fullängdsroman.

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.