Generic filters
Exact matches only

I STENHUSET i staden håller Frances på att växa upp, tillsammans med sin faster Ada som tyngs av plikterna med att ta hand om sin åldrande far och den föräldralösa brorsdottern. På gatorna och på skolgården får Frances, i mötet med de andra barnen, en första inblick i vuxenvärldens grymhet.

Några år tidigare, i det gröna huset på landet, leker Frances med grannbarnen medan hennes far August, som snart ska dö, sliter på det ena tillfälliga jobbet efter det andra för att kunna ge sin dotter en dräglig uppväxt. Men vart åker han under sin tid som vagabond? Och har Frances i själva verket övernaturliga krafter?

Och vart tog Ester vägen, kvinnan som övergav sin man och sin nyfödda dotter? Fann hon sin frihet, och kommer hon någonsin att återvända?
De två första delarna i Joanna Hellgrens Frances-trilogi hyllades av pressen i både Sverige och Frankrike när de kom ut, och nu avslutas den gripande, vackra och intrikata släktkrönikan om Frances, Ada, August och Ester.

JOANNA HELLGREN, född 1981, har en bakgrund som illustratör och bokformgivare, och bodde under några år i Paris. Hennes första bok Mon frère nocturne (Min nattbror) utsågs till en av 2008 års bästa franska böcker på seriefestivalen i Angoulême. 2009 tilldelades hon Urhunden för bästa svenska seriealbum, för sitt »unika konstnärliga uttryck och suveräna känsla för serieberättande«.

»Tankarna förs ofrånkomligen till Sven Nykvists foto i Fanny och Alexander; lika svart och vackert ur ett barns perspektiv på en dekadent borgerlig miljö.«

GUSTAF ANDERSSON, TIDNINGEN KULTUREN

»Jag har förälskat mig med dunder och brak i Frances och hennes värld och nu längtar jag bara efter mer.«

ANNA NYGREN, DAGENS BOK

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.