Generic filters
Exact matches only

”Giftets flod” är en fängslande serieroman med massor av sex, knark, pangpang och politik. Och kvinnor som kan knäcka valnötter med sina magmuskler.

Hernandez berömda krönika om Palomar kretsar kring byns baderska, den storbarmade och ofta aggressiva Luba – viljestark, sexig, med många barn av nästan lika många fäder.

”Giftets flod” berättar om Lubas liv innan hon slår sig ned i Palomar. Luba, dotter till en lokal skönhetsdrottning och en fattig indian, blir bortgift redan som 15-årig till bandledaren och gangstern Peter Rio, som skänker henne ett liv i lyx bland våldsamt antikommunistiska gangstrar som mördar och terroriserar ”vänsterslöddret” i den fria företagsamhetens och ”patriotismens” namn.

Denna spretande, komplexa berättelse om gangstrar, revolutionärer, fattigt folk, lyxhustrur, bögar och transsexuella och om kvinnors styrka och frihetslängtan följer personerna från femtiotalets början till sjuttiotalets slut, berättar om hur de förändras med åren och om den oföränderliga längtan och behovet av sex och närhet även hos de mest vedervärdiga.

”Giftets flod” har de tvära kasten, grälla personligheterna och sensationsartade händelserna hos en latinamerikansk såpopera, men är samtidigt en storslagen och förfärande politisk och social bildväv över ett utsuget, djupt korrumperat samhälle. Boken anses allmänt vara Gilbert Hernandez hittills största mästerverk.

Gilbert Hernandez har nått världsrykte med sin långa, vindlande krönika om den halvt mytiska centralamerikanska byn Palomar och dess invånare. Flera av böckerna i sviten har redan utkommit på Epix Bokförlag.

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.