Generic filters
Exact matches only

Nya Testamentets Satansverser är den givna presenten till alla giftigt lagda ateister! Detta hejdlöst plumpa album skämtar med Bibeln på det tarvligaste vis. Frankrikes smaklösaste satiriker, ”professor Choron”, har skrivit texten, som illustrerats av den förfärlige Vuillemin. Albumet består av illustrerad text, skämtrutor och kortserier. Inte lika litterärt som Rushdies ”Satansverser”, men i gengäld garanterat oändligt mera hädiskt än denna.

Att ändå inga kristna fundamentalister lär ha hotat herrarna Vuillemin och Choron till liv och hälsa beror kanske inte på att kristna fundamentalister skulle vara mera toleranta av sig än sina islamska bröder i anden. Utan på att de inte läser serier. (Inte deras bröder i anden heller, för övrigt.)

Det kan dock berättas att Vuillemin, denne den smaklösaste bland Frankrikes många smaklösa humorister, har lyckats med den osannolika bedriften att göra Frankrikes troligen enda totalförbjudna seriealbum, ”Hitler = SS” – en orgie i tabubrott och smaklöshet. Dessa serier har ännu inte blivit publicerade i Sverige. Och kommer kanske aldrig att bli det.

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.