Generic filters
Exact matches only
Om Skönheten
Sillen är den fulaste flickan i byn. Varje dag trakasseras hon av de andra pojkarna och flickorna, till och med de gamla kärringarna och gubbarna kastar glåpord efter stackars Sillen. Men så en dag vänder hennes öde. Av misstag be- friar hon en god fé från en förbannelse, och som tack gör hon sillen till själva sinnebilden av mänsklig skönhet.
När Sillen återvänder till byn utbryter genast fullt kaos, männen blir besatta av hennes skönhet och kvinnorna ursinniga av svartsjuka. Händelserna går snart över styr och Sillen katapulteras ut i världen, in i armarna på adelsmän och prinsar, och med ett nytt namn: Skönheten.
Men Skönhetens gåva visar sig vara lika mycket förbannelse som välsignelse. Fördärv och ond bråd död följer i hennes spår, och snart hotar kriget att sluka det lilla kungariket.
Om Kerascoët och Hubert
Bakom pseudonymen Kerascoët döljer sig tecknarduon Marie Pommepuy och Sebastien Cosset. De har gjort sig ett namn internationellt bl a med serien Miss Pas Touche och här i Sverige uppmärksammades förra året deras kontroversiella vuxensaga Svart Tomtebloss. För manus och färgläggning står Hubert Boulard

Ovanstående information är hämtad från förlagens beskrivning av boken.