Generic filters
Exact matches only

Bortom Rio Grande skipar Tex Willer rättvisa genom att utkräva hämnd på sin fars mördare. Men en mäktig ranchägare sätter ett pris på hans huvud för att få stopp på den rättrådige hämnaren. Jagad av korrupta sheriffer och revolvermän korsar Tex gränsen till Mexiko för att söka upp Juan Cortina, en beryktad desperado. Detta leder till ett ödesmättat äventyr med den förste och störste ”spaghettivästernhjälten” av dem alla!

Tex Willer skapades i Italien 1948 av författaren Giovanni Luigi Bonelli och tecknaren Aurelio ”Galep” Galleppini. Tex blev med tiden en enorm framgång och Italiens populäraste seriefigur. Hans äventyr spreds över världen och Tex blev populär i många andra länder, inklusive Sverige men i ännu högre grad i våra grannländer Finland och Norge. Sedan starten har det producerats tusentals äventyr om Tex Willer av hundratals serieskapare, i mängder av olika format.

Albumserien Legenden om Tex Willer består av flera fristående berättelser från olika delar av Tex Willers liv, och lämpar sig lika väl för nya läsare som för gamla vänner till den legendariske västernhjälten.

Texten är hämtad från förlaget.