:
avatar
Tintin fyller 90 – se TV-intervju med svenske översättaren

bjorn wahlberg svt tintin 90

I januari 2019 var det 90 år sedan debutalbumet Tintin i Sovjet kom ut, och eftersom Tintin är en av de serier som genomsnittssvensken har någon sorts förhållande till har detta uppmärksammats även i svenska medier. SVT Kultur passade på att intervjua den svenske översättaren Björn Wahlberg.

Björn Wahlberg är i seriekretsar känd som mannen som gjort nyöversättningarna av Tintin, och han är även ordförande i svenska Tintin-föreningen Generation T. Det var till honom som SVT:s kulturredaktion vände sig för att få svar på några ”olösta Tintin-mysterier”:

  • Hur gammal är Tintin?
  • Varför jobbar han inte?
  • Varför så få kvinnor?

Själva intervjun ägde rum i Art & Offices lokaler i Gamla stan, en butik känd för sitt stora utbud av Tintin-prylar. Se klippet här.

avatar

About David Haglund

Översättare, Uppsala. Född 1974. Skribent och recensent för Bild & Bubbla sedan 1998. Skribent för webbplatsen sedan 2005, ansvarig sedan 2009. Före detta redaktör för Seriewikin. Före detta ordförande i Seriefrämjandet Stockholm.
This entry was posted in Förstasidan, Nyheter, Senaste and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera