Generic filters
Exact matches only

Fakta

Emma nr 1 Emma nr 1
Av: Författare: Kaoru Mori
Tecknare: Kaoru Mori
Översättare: Simon Lundström
Omfång: Ca 200 sidor i svartvitt
Format: Pocket, mjuka pärmar
Utgivare: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2006
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789163853029
Betyg:

Emma nr 1

Böcker

Det är det sena 1800-talet i England. Emma är en tystlåten piga åt den äldre madame Kelly Stonar. En dag kommer unge herr William Jones på besök. Och sen uppstår en del flyktiga besök mellan honom och Emma. Konflikterna tas upp ganska fort. Williams far vill absolut inte att han träffar en kvinna som inte är adlig, och Emma har inte bara en beundrare som jagar hennes hjärta.

Applåder till Bonnier Carlsen! Äntligen satsas det på manga som faktiskt är bra, och inte bara action som ska sälja till mangatokiga tonåringar. Ett till plus med att publicera ”Emma” är att Sverige blir det första västerländska landet som tar in den.

Själva manuset går i sin lugna takt och historien känns väldigt Jane Austen-inspirerad. Och Kaoru Mori har verkligen satsat på att få fram en vacker läsupplevelse. Vissa händelser kan dras ut på flera rutor, inte för att få ett visst antal sidor, utan, för att citera Mori själv: ”Det är det som är viktigt!” Hon lägger in bakgrunder som kräver mycket jobb, men fuskar sig inte fram för att visa sin vision, som många andra mangatecknare ibland gör. Varenda sida har det lagts arbete på, och med gott resultat.

Lite undrar jag hur historien ska kunna gå över sex böcker, som vi får se en skymt av i slutet. Men det blir spännande att se.