Generic filters
Exact matches only

Fakta

Krokodilstaden Krokodilstaden
Av: Författare: Knut Larsson
Tecknare: Knut Larsson
Omfång: 140 sidor i gråskala
Format: 18 cm x 18 cm
Utgivare: Kartago Förlag
Utgivningsår: 2008
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789189632745

Krokodilstaden

Böcker

Knut Larsson tar lång tid på sig med sina projekt. Det är långt mellan nya böcker från hans penna, och det märks i kvalitén när de väl kommer. ”Krokodilstaden” har varit på gång i ett antal år (det var initialt ett projekt under Larssons Kreativa friår på Serieskolan i Malmö), och är alltså nu äntligen här. I vackert fyrkantigt format, med en utfallande bild per sida och ingen text ger den ett mycket speciellt intryck.Inspirationen från Martin Tom Dieks mästerliga ”Hundert Ansichten der Speicherstadt” är tydlig, men Larsson gör som alltid något helt eget. Historien utspelar sig i en översvämmad stad, och huvudpersonen är en krokodiljägare som fångar en kvinna med krokodilsvans i sitt nät. Som alltid med Larssons serier är historien öppen för tolkningar och boken lämpar sig väl för att läsa om ett antal gånger. I slutänden är det dock för de fullständigt underbara bilderna jag återkommer till Knut Larssons serier. Med sin helt egna, utsökt utformade stil är Larsson en av få svenska serieskapare som verkligen skulle kunna slå utomlands, vilket vore en välgärning så att resten av världen också får upp ögonen för den svenska seriekulturens elegant.