Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Heath Ledger som Jokern i filmen "The Dark Knight".
  • Nyheter
Vi har tidigare rapporterat om att Heath Ledger, känd från filmer som "Brokeback Mountain" och "A Knight’s Tale" spelar psykopatskurken Jokern i den kommande Batman-filmen "The Dark Knight" som planeras att få premiär till sommaren. Igår kom det något chockartade beskedet att Ledger avlidit i sitt hem den 22 januari. Ledger hittades på morgonen av sin massös, ännu vid liv, men omöjlig att väcka. Läkare tillkallades, vilka efter flera återupplivningsförsök slutligen förklarade Ledger död på eftermiddagen.
Heath Ledger som Jokern

Heath Ledger som Jokern i filmen ”The Dark Knight”.

Dödsorsaken är ännu okänd och kommer enligt obducenter och läkare att ta cirka tio dagar att fastställa. Inget självmord misstänks ännu, men receptbelagda mediciner som kan ha bidragit till hans död hittades i hans badrum. Nu spekulerar fans över hela Internet – inte sällan på en riktigt vulgär nivå – huruvida hans död hade något att göra med rollen som Jokern, vilken Ledger själv beskrivit som ”ytterst krävande” på grund av figurens psykopati och empatilöshet. Reklamkampanjen med en Joker som målar ett clownleende med rött läppstift på sin spegelbild tillsammans med orden ”Why So Serious?” har nu fått en tragisk eftersmak.

Warner Bros. har inte nämnt huruvida Ledgers död kommer att påverka den fortsatta filmlanseringen.

Heath Ledger blev 28 år gammal. Han lämnar efter sig en flickvän, skådespelerskan Michelle Williams, och dottern Matilda.