Generic filters
Exact matches only

Fakta

SH3 volym 1: Ett liv utan superkrafter är väl inte värt att leva? SH3 volym 1: Ett liv utan superkrafter är väl inte värt att leva?
Av: Författare: Daniel Ahlgren
Tecknare: Daniel Ahlgren
Omfång: 112 sidor i svartvitt
Format: 245 x 170 mm
Utgivare: Bakhåll
Utgivningsår: 2007
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789177422648
Betyg:

SH3 volym 1: Ett liv utan superkrafter är väl inte värt att leva?

Böcker

”SH3, volym 1: Ett liv utan superkrafter är väl inte värt att leva?” är den första volymen av Daniel Ahlgrens serieepos som kretsar kring ett gäng gymnasister som går superhjälteprogrammet. I volym 1 följer vi främst Alfamannen, eleven anser att han är den ende i programmet som tar sitt kall på allvar.

Svenska serier i allmänhet går ju sällan utanför det vardagsrealistiska. Och även om de kan vara nog så vackert abstrakta, hurrade jag när den här boken kom ut. Dels för att ”någon faktiskt gör det”, dels för att det är en tecknare vars andra arbeten jag älskat, och framförallt då det bara verkar vara början.

Det är fantastiskt att läsa om superhjältar med mänskliga kroppar och i svensk skolmiljö. Sedan blir boken bara roligare ju mer man ägnat sig åt genren tidigare. För det finns hyllningar och parodier på allt från något så klassiskt som Stålmannen, till något så otippat som Scooby Doo. Det syns verkligen att det här är ett drömprojekt för Ahlgren, och det är utan tvekan ett av hans bästa verk hittills.