Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter

Egyptiske serieskaparen Magdy al Shafee och hans förläggare Mohammed al Sharqawi har åtalats för fördärvande av den allmänna moralen efter att ha publicerat Egyptens första serieroman riktade till vuxna, ”Metro”. Serien handlar om en man som rånar en bank efter att ha blivit lurad av korrupta tjänstemän. Samtliga exemplar av serieromanen har konfiskerats.

Juristen Saleh al Derbashy, som dragit al Shafee och al Sharqawi inför rätta, motiverade sig på följande sätt: ”De uppmuntrar till avsteg från den sunda moralen. De pratar om homosexualitet. De säger att polisen inte har respekt för folks rättigheter. Detta inbjuder bara till anarki.”

Rättegången inleds 18 april och kan ge upp till två års fängelse.

Mer information finns i en artikel i The National.