Generic filters
Exact matches only

Fakta

Knasen Pocket nr 1 Knasen Pocket nr 1
Av: Författare: Mort Walker, Dik Browne, Gordon Bess, Frank Johnson
Redaktör: Germund von Wowern
Omfång: 128 sidor
Format: Seriepocket med mjuka pärmar
Utgivare: Egmont Kärnan
Utgivningsår: 2009
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789174052237
Betyg:
Knasen Pocket nr 2 Knasen Pocket nr 2
Av: Författare: Mort Walker, Dik Browne, Frank Johnson, Gordon Bess
Redaktör: Germund von Wowern
Omfång: 128 sidor
Format: Seriepocket med mjuka pärmar
Utgivare: Egmont Kärnan
Utgivningsår: 2009
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789174052244
Betyg:

Knasen pocket nr 1–2

Böcker

När man ska samla en strippserie i album eller pocket finns det två tillvägagångssätt: antingen publicerar man serien i kronologisk ordning eller också blandar man serier från disparata tidsepoker hur som haver under täckmanteln att det rör sig om ”det bästa”. I Egmonts nya satsning Knasen Pocket rör det sig nog om den senare approachen. ”Knasen” från vitt skilda tidseror blandas dessutom med andra klassiska skämtserier från den reguljära tidningen, som ”Hagbard Handfaste”, ”Rödöga” och ”Arken”.

Det här påminner en hel del om Semics gamla satsning Seriepocket, där man mellan 1972 och 1986 gav ut seriepocketar med serier hämtade från förlagets mest populära serietidningar. Ofta rörde sig om rena repriser från tidningarna. I Norge har konceptet överlevt längre, men sedan några år tillbaka enbart med serier från deras Knasen-tidning. Med största sannolikhet är det från Norge som svenska förlaget har hämtat idén.

I övrigt är det svårt att se vad den redaktionella idén består i. Det känns mest som att läsa ett lite tjockare nummer av den reguljära serietidningen. Mort Walkers ”Knasen” tillhör ju de bättre strippserierna, och uppblandningen med de övriga serierna hindrar att det blir alltför tradigt. Men lite enformigt är det allt.

De här pocketarna är inte urdåliga, men de är heller inte särskilt spännande eller unika på det sätt som praktutgåvan ”Knasen – Den kompletta samlingen” är. Knasen Pocket är en slit-och-släng-utgåva som med fördel avnjuts på dass, på tåg eller i hängmattan.