Generic filters
Exact matches only

Fakta

Simons katt Simons katt
Av: Tecknare: Simon Tofield
Författare: Simon Tofield
Omfång: 240 sidor i svartvitt
Format: 21 × 16,5 cm, liggande format, limmad
Utgivare: Brombergs
Utgivningsår: 2009
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789173372220

Simons katt

Böcker

”Simon’s Cat” är en mycket framgångsrik räcka animerade kortfilmer av Simon Tofield. 2,5 miljoner fans YouTube. Det sista skriver man kanske ut på omslagets framsida så att folk ska förstå att det här är mainstream som går hem hos de flesta. För mig ter det sig kanske underligt att referera till filmklipp i sammanhanget, men serieboken utgiven av Brombergs har kommit ut i totalt 27 länder, så tydligen finns det fog för att tala om en publiksuccé. Boken lär till och med vara slutsåld på svenska och del 2 är under produktion.

För mig var ”Simon’s Cat” en ny bekantskap, jag hade faktiskt aldrig hört talas om filmerna. Och visst fungerar konceptet även som serie och skämtruta. Det rör sig om pantomimserier om en egensinnig katt som klår både ”Get Fuzzy” och ”Garfield”. Inte genom de stora gesterna utan genom sin subtilitet. Men ibland blir det lite för gulligt även för mig som djurvän. Även om alla kan relatera till serien, så är den nog särskilt rolig för kattägare. Det känns som att det finns en del igenkänningsfaktor i humorn. Och eftersom den är så enkel att relatera till är detta också en ypperlig presentbok även till människor som normalt inte läser serier.

Kolla gärna in filmerna på YouTube, det är nog ändå där ”Simon’s Cat” gör sig bäst.