Generic filters
Exact matches only

Fakta

Mr. Kenneth Mr. Kenneth
Av: Författare: Emelie Östergren
Tecknare: Emelie Östergren
Omfång: 32 sidor i svartvitt
Format: 16 x 24 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Optimal Press
Utgivningsår: 2010
Språk: Engelska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789185951161
Mr. K Dresses up Mr. K Dresses up
Av: Författare: Emelie Östergren
Tecknare: Emelie Östergren
Omfång: 28 sidor i svartvitt
Format: 16 x 24 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Optimal Press
Utgivningsår: 2010
Språk: Engelska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789185951208
The Story of a Girl The Story of a Girl
Av: Författare: Emelie Östergren
Tecknare: Emelie Östergren
Omfång: 28 sidor i färg
Format: 16 x 24 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Optimal Press
Utgivningsår: 2011
Språk: Engelska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789185951376

Mr. Kenneth, Mr. K Dresses up & The Story of a Girl

Böcker

Mr. Kenneth, protagonisten i dessa häften, är en kryptisk figur. I det första albumet presenteras han som extrem antifeminist och galen uppfinnare, i det andra albumet tvärvänder han gällande sin kvinnosyn och i det tredje albumet har han passionerat sex med en mystisk spegelkopia av sig själv. Några enhetliga karaktärsdrag uppvisar han inte och varåt handlingen för honom är en ständig överraskning för läsaren. Personbeskrivningen i denna trilogi är kort sagt ganska osammanhängande och svårbegriplig.

Men detta är inte särskilt negativt. Häftena är fortfarande underhållande och det är spännande och intressant att ta del av Emelie Östergrens fantasifulla och innehållsrika små sagoberättelser. Utöver den kryptiska karaktärsutformningen är serierna stundtals lite stelt och otydligt tecknade och berättandet flyter inte på obehindrat, vilket visserligen inte är positivt, men man kan acceptera det i kontexten av Östergrens underbara berättarglädje. Häftena är präglade av härlig entusiasm och kreativitet och tillsammans med det fantasifullt spännande bildspråket skapar detta underhållande feelgood-serier.

Slutligen måste jag påpeka att det är tråkigt att det endast är serien i det tredje häftet som är färglagd. Östergrens teckningar, och deras vackert särpräglade sagovärld, klär mycket väl i färger.