Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Stålmannens debut i Action Comics nr 1 (juni 1938). Bild: Joe Shuster. Copyright DC Comics, hämtad från Grand Comics Database.
  • Nyheter

Enligt CNN så sålde skådespelaren Nicolas Cage i november 2011 sitt nästan helt perfekta exemplar av Action Comics nummer 1 från 1938 för rekordsumman 2,16 miljoner dollar! Tidningen innehåller Stålmannens första framträdande och det tros bara finnas runt 100 exemplar kvar i världen.

Cage gjorde en fin vinst på tidningen eftersom han köpte den 1997 för 150 000 dollar. Tidningen stals dock 2000 och återfanns först i april 2011. Orsaken till den aktuella försäljningen uppges vara Cages skatteskulder. Det är oklart hur mycket av pengarna som Nicolas Cage verkligen fick, eftersom han fått ut pengar på försäkringen redan när tidningen stals.

Priset slår alla rekord i branschen. Det tidigare rekordet för dyraste serietidningen tillhörde även det Action Comics nummer 1. Som vi rapporterade under 2010 såldes ett exemplar tidningen i februari för runt 1 miljoner dollar. Men redan en dryg månad senare såldes ett exemplar för hela 1,5 miljoner dollar.

Nicolas Cage är känd för sin passion för serier och bytte redan tidigt i karriären ut sitt efternamn Coppola mot Cage från Marvels superhjälte Luke Cage. Han gjorde detta för att lyckas på egen hand och inte sammankopplas med sin farbror Francis Ford Coppola. Under sin karriär har han varit involverad i en rad filmer baserade på serier, som ”Ghost Rider” (2007) och ”Kick-Ass” (2010). Länge var han Tim Burtons förstahandsval för att spela Stålmannen i 1990-talets havererade storprojekt. Cage har också samlat på serier men har redan tidigare tvingats sälja stora delar av sin samling för att täcka sina skulder.

 Läs mer: