Generic filters
Exact matches only

Fakta

xxxHolic nr 1 xxxHolic nr 1
Av: Författare: CLAMP
Tecknare: CLAMP
Översättare: Magnus Johansson
Omfång: 178 sidor i svartvitt
Format: 11,5 cm x 17,5 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2006
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789163853517
xxx Holic 4 xxx Holic 4
Av: Författare: CLAMP
Tecknare: CLAMP
Översättare: Magnus Johansson
Omfång: 180 sidor
Format: Pocket
Utgivare: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2007
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789163855092
xxxHolic nr 5 xxxHolic nr 5
Av: Författare: CLAMP
Tecknare: CLAMP
Översättare: Magnus Johansson
Omfång: 178 sidor i svartvitt
Format: 11,5 cm x 17,5 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2007
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789163855108

xxxHolic nr 1–5

Böcker

Även om det ibland känns som om vi översvämmas av manga på svenska, så är utgivningen en droppe i havet jämfört med ursprungslandets enorma produktion. Det gör naturligtvis att det blir viktigt vad det är som översätts, eftersom det ger intryck av vad manga är för många svenska läsare. Ibland blir det lite underligt. CLAMP är ett intressant serietecknarkollektiv, med enorma mängder serier på sitt samvete. Nu senast arbetar de med två parallella serier, ”XXXHolic” och ”Tsubasa”, som inte bara interagerar med varandra, utan även försöker sammanfatta och bygga ihop alla de världar CLAMP skapat genom åren. Med tanke dels på att vi på svenska hititills enbart sett ”Magic Knight Rayearth” samt ”Chobits” (två av mer än 25 olika CLAMP-serier), dels att ”Tsubasa” inte ges ut (än i alla fall), upplevs ”XXXHolic” troligtvis som underlig för många läsare. Men det gör kanske ingenting. ”XXXHolic” är utan tvekan det snyggaste CLAMP någonsin gjort, med utsökt stiliserade bilder där kontrasten mellan svart och vitt får tala och raster lyser med sin frånvaro. Berättelserna, och inte minst de underliga relationerna mellan figurerna i serien är också underhållande. Historien följer en ung man som förföljs av det faktum att han kan se andar, och mer eller mindre mot sin vilja börjar arbeta för en dominerande mystiker som skickar honom på olika uppdrag, när han inte måste städa och laga mat till henne. Underhållande och mycket välgjort.