Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Serieförfattaren Peter David, hösten 2011. © Luigi Novi / Wikimedia Commons
  • Nyheter
Peter David är en serieförfattare med en trogen skara läsare som följer honom från serie till serie. Genom åren har han skrivit "Hulk", "Aquaman", "Supergirl", "Young Justice" och "Fallen Angel" för att bara nämna några. Nyligen drabbades han av stroke. Skadorna tycks ha blivit lindriga, men han behöver ekonomisk hjälp.

I mellandagarna förra året var Peter David på semester i Florida med sin familj när han drabbades av en hjärnblödning och fördes till sjukhus. När man som Peter David lever av intellektuellt arbete känns det troligen extra jobbigt med ovissheten om detta kommer bli ett framtida hinder, men än så länge verkar effekterna ha blivit lindriga. Han har drabbats av ansiktsförlamning, nedsatt syn på ena ögat och har svårt att gå.

Familjen har goda förhoppningar om att han ska kunna bli återställd med rehabilitering, men som så många familjer i USA täcks inte all sådan specialistvård av sjukförsäkringen. Peters fru Kathleen vädjar därför till fansen att stödköpa några av hans böcker. Troligen får han bättre royalties för sina romaner än för serierna, men om man ändå är igång kan man ju överväga att bättra på sitt Peter David-bibliotek på flera håll, eller hur?

Information om Davids hälsotillstånd postas med jämna mellanrum på hans officiella webbplats www.peterdavid.net.