Generic filters
Exact matches only

Fakta

Kungsmarksmaffian – Bok 1 Kungsmarksmaffian – Bok 1
Av: Författare: Frans Sjöberg
Tecknare: Frans Sjöberg
Omfång: 34 sidor i färg
Format: 19,7 x 26,6 cm, mjuka pärmar
Utgivare: Frans Sjöberg
Utgivningsår: 2013
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 978-91-7437-971-6
Betyg:

Kungsmarksmaffian

Böcker

Detta seriealbum är resultatet av kursen ”Grafiskt projekt” på programmet för reklam, grafisk design & visuell kommunikation på Linnéuniversitetet i Pukeberg. Tydligen har författaren funderat på denna historia redan som tolvåring. Fast vad det nu är för historia är lite tidigt att säga. Albumet är på blyga 34 sidor så handlingen har egentligen inte kommit igång än utan känns mest som en prolog. Vilket är lite frustrerande. För det bådar bitvis gott.

Enligt baksidestexten har Sjöberg hämtat inspiration ibland andra Kafka och Voltaire. Som stor entusiast av Kafka ser jag inte riktigt de influenserna alls vilket förbryllar mig en aning. Fast det är mycket som förbryllar när det gäller ”Kungsmarksmaffian” och att försöka återge dess handling känns omöjligt.

Det betyder dock inte att albumet är dåligt. Tvärtom. Det är fascinerande. Teckningarna är lite ojämna men ganska ofta blixtrar det till och blir fantastiskt. Detsamma kan sägas om handlingen (eller vad man ska kalla den). För närvarande ger albumet mer en konstupplevelse än en läsupplevelse. Albumet är för tunt till sidantalet. Jag vill ha mer så att jag som läsare kan sjunka in i berättelsen ordentligt.  Just nu vet jag inte riktigt vad jag har. Förutom att det är värt en titt.