Generic filters
Exact matches only
  • Nyheter
Logotypen till TV-serien "Agents of S.H.I.E.L.D."
  • Nyheter
En av de mest uppmärksammade och emotsedda TV-serierna på senare tid hade premiär i USA för bara någon vecka sedan. Redan ikväll (torsdag) är det Sverigepremiär på Kanal 5 för "Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.", och man trycker givetvis hårt på att den gjorts av Joss Whedon och utspelas i samma universum som succéfilmen "Avengers".

Joss Whedon regisserade häromåret ”Avengers”, som bygger på superhjälteserien med samma namn. Den hemliga spionorganisationen S.H.I.E.L.D. med sin karismatiske chef Nick Fury (spelad av Samuel L. Jackson) har figurerat i flera av de senare årens Marvelfilmer, och det har även en bifigur vid namn agent Phil Coulson (spelad av Clark Gregg). Coulson står i fokus för den nya TV-serien som ska handla om mer jordnära problem, så förvänta er inte att få se några trikåer inom den närmaste framtiden.

Kanal 5 har på senare år visat flera TV-serier som bygger på tecknade serier. ”Smallville” har till exempel visats både en och två gånger. En oväntad succé för kanalen i våras var ”Arrow”, som baseras på DC Comics gröne bågskytt Green Arrow. ”Arrow” visas just nu på Kanal 5.