Generic filters
Exact matches only

Fakta

Doggie Doggie
Av: Författare: Sofia Karlström
Tecknare: Sofia Karlström
Omfång: 240 sidor i svartvitt
Format: 20 x 20 cm, häftad, mjuka pärmar
Utgivare: Optimal Press
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789185951246
Betyg:

Doggie

Böcker

Det har på senare år blivit allt vanligare att etablerade serieförlag breddar sin utgivning med blandverk av olika slag, som till exempel bilderböcker och samlingar med skämtteckningar. ”Doggie” av Sofia Karlström tillhör den förstnämnda kategorin och är svår att klassificera, både form- och genremässigt.

Rent krasst rör det sig om en serie helsidesteckningar utan text som berättar en drömlik historia om en hundhanne som är otrogen (”män är djur”, någon?) och slungas ut i en singelvärld som snart urartar i osannolika och fantasieggande äventyr satta i exotiska miljöer.

Läsningen är lätt och behaglig, mycket tack vare helsidesformatet. Teckningsstilen är mycket mjuk, något som förstärks av blyertstekniken och den sparsamma användningen av tuschade ytor. Det är vilda kast som inte alltid känns helt logiska, men jag uppskattar den vaga referensen till Virginia Woolfs ”Orlando” och en ganska övertydlig vink till ”Moby Dick”. Om det finns någon djupare mening, handling eller poäng med verket är oklart. Men varför måste det alltid finnas det? Det är njutbart så länge det pågår, förströelse för stunden. Det här är en bladvändare – på flera sätt.