Generic filters
Exact matches only

Fakta

Meister der komischen Kunst Meister der komischen Kunst
Av: Författare: Rattelschneck [Olav Westphalen & Marcus Weimer]
Tecknare: Rattelschneck [Olav Westphalen & Marcus Weimer]
Omfång: 112 sidor huvudsakligen i färg
Format: 235 x 180 mm, hårda pärmar
Utgivare: Verlag Antje Kunstmann
Utgivningsår: 2014
Språk: Tyska
Utgivningsland: Tyskland
ISBN: 978-3-88897-982-8

Meister der komischen Kunst

Böcker Rattelschneck – två tyskar som skojar till det …

Plötsligt känner man sig sugen på nåt annorlunda … Eller hur? Visst känner ni igen er? Jag hade ingen aning om vilka Rattelschneck var, men när jag googlat runt lite kände jag att den här boken verkligen var något jag ville titta närmare på!

Rattelschneck (som betyder skallerorm på tysk låtsasengelska) är det namn som de tyska provokatörerna, konstnärerna och lustigkurrarna Olav Westphalen och Marcus Weimer använder när de gör humorserier och skämtteckningar. Vet inte riktigt vad man ska kalla denna stil för. ”Vanlig skämtteckningsstil” säger ingenting egentligen. Men det är ju vad det är! Serierna och teckningarna i boken Meister der komischen Kunst hade stilmässigt kunnat platsa i franska satirtidskrifter av samma typ som Charlie Hebdo. Eller som instoppade lustigheter i amerikanska allmänna tidskrifter. Det ser fräckt och roligt ut. Hela den här boken är på tyska, varför begränsningarna hos mina språkkunskaper hindrar mig från att skratta ibland. Vissa skämt är bara plumpa eller idiotiska, andra är både lustiga och intelligenta.

I en serie tecknar dessa tyska skämtare smurfer nästan lika roligt som Lars Andreasson gjorde i Tant utan tand.

Väl värt besväret att ta en titt i denna bok om den skulle komma i din väg. Eller att knalla iväg till nåt galleri eller nån konsthall om det skulle komma nån utställning med någon av de båda skaparna.

Smurfparodi. Utdrag ur Rattelschneks Meister der komischen Kunst.

Smurfparodi. Utdrag ur Rattelschneks Meister der komischen Kunst.