Generic filters
Exact matches only

Fakta

Ü Ü
Av: Olav Westphalen
Omfång: 112 sidor i svartvitt (opaginerat)
Format: 235 x 165 mm, hårda pärmar
Utgivare: The Office for Contemporary Art Norway
Utgivningsår: 2008
Språk: Engelska
Utgivningsland: Norge
ISBN: 978-82-92495-10-0

Ü

Böcker Professorn och provokatören Olav Westphalen hittar på konstiga skämt om konstvärlden.

Olav Westphalen (Tyskland) verkar i Tyskland, USA, Norge och Sverige. Uppenbarligen är han till och med professor i konst, i Stockholm! Vanligtvis brukar han göra sina böcker tillsammans med Marcus Weimer. Då kallar de sig för Rattelschneck. Denna gång är dock Westphalen solo, på engelska.

Det är nog inte meningen att alla de här grejerna ska vara särskilt lustiga. Eller också uppfattas de som mer råa och provocerande i Tyskland, vad vet jag? Stilen liknar enkla skämtteckningar i dagspress eller satirtidskrifter.

Ü består huvudsakligen skämt om konstvärlden (som ju Westphalen känner väl). Kanske ska man betrakta boken som ett konceptkonstprojekt?