Generic filters
Exact matches only

Fakta

Viktor Kasparsson nr 2: Spöket på Hotell Vega Viktor Kasparsson nr 2: Spöket på Hotell Vega
Av: Författare: Dennis Gustafsson
Tecknare: Dennis Gustafsson
Omfång: 52 sidor i färg
Format: Inbunden, hårda pärmar
Utgivare: Albumförlaget
Utgivningsår: 2012
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789186783112

Viktor Kasparsson nr 2: Spöket på Hotell Vega

Böcker

Spöket på Hotell Vega är det tredje albumet med Dennis Gustafssons ockulte detektiv Viktor Kasparsson och hans äventyr i 1920-talets Hälsingborg. Denna gången dras han in i förvecklingarna kring försäljningen av ett hemsökt hotell.

Utdrag ur Spöket på Hotell Vega av Dennis Gustafsson. Copyright upphovsmannen/Albumförlaget.

Utdrag ur Spöket på Hotell Vega av Dennis Gustafsson. Copyright upphovsmannen/Albumförlaget.

Gustafson är fantastiskt duktig på sidkomposition och historiska miljöer. Färgläggningen är konsekvent utförd med fina sepiatoner(en gammal metod för att färga svartvita foton), vilket ytterligare förstärker intrycket av 20-tal. Det enda jag kan invända mot är att en del ansikten ritas grovhuggna och lätt karikerade, men det kan också vara ett medvetet manér.

Det ligger en krypande känsla av spänning och obehag över hela historien. Det är lätt att känns igen sig i Kasparsson där han ligger vaken i mörkret och försöker intala sig själv att det inte finns några spöken … eller finns det? Det är svårt att lägga ifrån sig albumet och slutet är i sanning bitterljuvt och poetiskt. Imponerande.

Som Ola Skogäng skriver i förordet: ”Dennis är ingen serietecknare. Han är något mycket finare, han är en berättare.” Jag är benägen att hålla med.

Fotnot: Det finns ett album numrerat ”0” också, vilket gör detta till det tredje albumet även om det är numrerat som ”2”.