Generic filters
Exact matches only

Fakta

Vampire Kisses. Blodsband 3 Vampire Kisses. Blodsband 3
Av: Författare: Ellen Schreiber
Illustratör: Elisa Kwon
Format: Pocket
Utgivare: Egmont Kärnan
Utgivningsår: 2009
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789186219208

Viktor Kasparsson nr 3: Blodsband

Böcker

Hälsingborg 1925. Råttorna tar över stan och ger sig snart även på människor – med dödlig utgång. Attackerna är dock inte så slumpartade som man först tror. Viktor Kasparsson misstänker att någon eller något använder råttorna för sina egna mörka syften.

Ja, ungefär sådan är intrigen i Blodsmak, det senaste Viktor Kasparsson-mysteriet av Dennis Gustafsson. I sidohandlingar får vi även bevittna våldsamma sammandrabbningar mellan höger- och vänsterfalanger som ekar nutida konflikter och vi får se flera exempel på olycklig kärlek.

Med tanke på hur det förra albumet Spöket på Hotell Vega slutade är det roligt att det ändå blev en fortsättning. Man påminns allt lite om Sherlock Holmes återkomst från Reichenbachfallen. I det nya albumet bjuds vi än en gång på en välberättad historia som rymmer såväl en rejäl portion nostalgi som skräck och spänning. Kanske är spänningsmomentet rent av mer uppskruvat än vanligt, med en jaktscen som inte ligger Hollywood långt efter. Det bitterljuva slutet är angenäm avrundning, ungefär som kaffe med avec.

Råttorna attackerar Hälsingborg anno 1925. Utdrag ur Blodsmak av Dennis Gustafsson. Copyright upphovsmannen/Albumförlaget.

Råttorna attackerar Hälsingborg anno 1925. Utdrag ur Blodsmak av Dennis Gustafsson. Copyright upphovsmannen/Albumförlaget.