Generic filters
Exact matches only

Fakta

The Walking Dead volym 17: Fruktans tid The Walking Dead volym 17: Fruktans tid
Av: Författare: Robert Kirkman
Tecknare: Charlie Adlard, Cliff Rathburn (gråtoner)
Översättare: Sara Årestedt
Redaktör: Johan Kimrin
Omfång: 144 sidor i svartvitt
Format: 260 x 170 mm
Utgivare: Apart Förlag AB
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Utgivningsland: Sverige
ISBN: 9789187877179

The Walking Dead volym 17: Fruktans tid

Böcker

Än en gång hopar sig krigsmolnen över Alexandria. Ett stort maffia-liknande gäng hotar Alexandria och Hilltop. I den senaste volymen av The Walking Dead volym 17 råder därför Fruktans tid. Det fientliga gänget kallas Frälsarna och leds av den mystiska Negan.

Det är svårt att handskas med någon man inte vet något om. Det visar sig snart fatalt att underskatta dem, och Alexandrias invånare lider stora förluster av just den anledningen. Det visar sig nämligen snart att Frälsarna är många, stora och elaka.

Frälsarna är ett slags maffia, av det slag som härjade det tidiga moderna Europa. Deras främsta inkomstkälla är utpressning, i kraft av sin militära styrka. De tycks helt sakna moraliska skrupler; och vara strategiskt och taktiskt mycket kompetenta. I förhållande till Hilltop och Alexandria är deras position otvivelaktigt den starkare parten.

De vanliga strategierna för att bli kvitt fientliga antagonister, samverkan och militärt våld fungerar inte ifall fienden är starkare helt enkelt. Återstår då att söka andra lösningar. Är eftergift för terrorn en framkomlig väg, eller förvärrar det saken, som antyds i berättelsen.

Kanske behöver det inte sägas igen, men den grafiska romanen The Walking Dead är ännu i volym 17 såväl konstnärligt som tematiskt smått briljant. Den har till skillnad från den mycket ojämnare teveserien inte tappat något av sin råhet, aktualitet eller stringens. Måtte den fortsätta länge än.